פילה סלמון על מיקס עדשים וסויה
חומרים :
400 גרם פילה סלמון
100 גרם עדשים כתומות
100 גרם עדשים חומות
100 גרם עדשים ירוקות
½ כוס רוטב סויה
3 י"ח בצל פרוס
¼ כוס שמן זית
5 שיני שום פרוס
¼ כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מבשלים כל סוג עדשים בנפרד עד לריכוך מערבבים את העדשים ומניחים בצד .
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים שום ויין לבן ומבשלים על אש נמוכה למשך דקה נוספת .
מוסיפים את הסויה והפטרוזיליה מתבלים במלח גס פלפל שחור גרוס ומצמצמים דקה נוספת .
משמנים במעט שמן זית את הסלמון ממליחים ומפלפלים ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 8-10 דקות .
להגשה : מניחים במרכז הצלחת כמות נדיבה של עדשים מסדרים את הסלמון מעל ויוצקים מנוזלי הרוטב מעל.
חומרים :
400 גרם פילה סלמון
100 גרם עדשים כתומות
100 גרם עדשים חומות
100 גרם עדשים ירוקות
½ כוס רוטב סויה
3 י"ח בצל פרוס
¼ כוס שמן זית
5 שיני שום פרוס
¼ כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מבשלים כל סוג עדשים בנפרד עד לריכוך מערבבים את העדשים ומניחים בצד .
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים שום ויין לבן ומבשלים על אש נמוכה למשך דקה נוספת .
מוסיפים את הסויה והפטרוזיליה מתבלים במלח גס פלפל שחור גרוס ומצמצמים דקה נוספת .
משמנים במעט שמן זית את הסלמון ממליחים ומפלפלים ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 8-10 דקות .
להגשה : מניחים במרכז הצלחת כמות נדיבה של עדשים מסדרים את הסלמון מעל ויוצקים מנוזלי הרוטב מעל.
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.